Bedrijf

Isopropanol kopen

Isopropanol kopen? Isopropanol wordt veel gebruikt in de gezondheidszorg, maar ook bijvoorbeeld voor het schoonmaken van brillenglazen. Isopropanol komt ook voor in veel desinfectie- en schoonmaakmiddelen. Isopropanol oftewel IPA is een niet-drinkbare alcohol.

Isopropanol Alcohol is een synthetisch vervaardigd product en heeft een groot oplossend vermogen. Onze isopropyl alcohol is van farmaceutische kwaliteit en is 99,9 procent zuiver. Deze alcohol wordt ook wel isopropyl, Isopropanol, Isopropylalcohol IPA, dimethyl carbinol, schoonmaakalcohol of rubbing alcohol genoemd.

Zeer breed inzetbaar
Goede ontsmetter
Zeer goede ontvetter
Reinigen van siliconen
Een ontvetter voor bijvoorbeeld glas
Oplossen van vetten
Gemakkelijk verwijderen van lijmen of viltstift
Het reinigen van drukvlakken in de grafische industrie

Giftigheid

Isopropanol is giftiger dan normale alcohol, ethanol. In het lichaam wordt isopropanol afgebroken tot aceton. De metaboliet aceton is aanzienlijk minder schadelijk dan formaldehyde, dat een afbraakproduct van methanol is. Aceton wordt na diverse stappen gemetaboliseerd tot glucose. De halfwaardetijd is tussen 2.5 en 8 uur.

Inname is zelden dodelijk, de dodelijke dosis schijnt rond de 100 ml voor volwassenen te zijn. Bij verdenking van inname uiteraard een arts waarschuwen. Hoewel isopropanol door de huid opgenomen wordt zijn de kansen op vergiftiging daardoor uiterst klein. Allergische reacties worden wel gemeld. Bedenkende dat “WHO formulation 2” uit 70% isopropanol bestaat en breed wordt toegepast in ziekenhuizen lijkt marginalisering gerechtvaardigd.

Wat zijn de toepassingen van Isopropanol Alcohol?

  • Isopropyl alcohol is een veelgebruikt huishoudelijk oplosmiddel, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van brillenglazen, autoruiten, racefietsen etc.
  • Wordt veel gebruikt bij het kitten als een voorbehandeling.
  • Ideaal voor het verwijderen van lijmresten.
  • Schoonmaken van LP’s (LET OP! verdunnen met water 1:3)
  • Reiniging van drukvlakken in de grafische industrie.
  • Als reiniger van glasvezels (Fiber Optic Cleaning Alcohol)
  • Isopropyl alcohol als inktvlekremover. Vergeet echter niet om de vlek slechts in één richting te deppen om verspreiding ervan te voorkomen.